fbpx

5 nytänkande användningsområden för Attefallshus

Ungdomsgård som användningsområde för attefallshus

Det går att göra stort av smått!

Husägare bygger ofta Attefallshus på sin tomt för att skapa ett extra bostadsutrymme. Det kan handla om gäststuga eller som lägenhet för uthyrning, till exempel. Men visste du att möjligheterna inte slutar där? Här är fem andra användningsområden där du kan maximera ditt Attefallshus. 

1. Hobbyutrymme

Har tonåringen börjat intressera sig för trummor? Eller ännu läskigare, startat ett band? Då behövs en replokal som inte kommer driva dig till vansinne! Attefallshus har ett givet användningsområde som hobbyutrymme av alla slag, där du behöver mer utrymme än bara en skrå i huset. Attefallshuset lämpar sig som ateljé, där du fritt kan måla och röra dig med gott om både luft och ljus till dina skapelser.

Kanske kräver din hobby maskineri, verktyg, eller golvutrymme där huset helt enkelt inte räcker till? Tack vare att Attefallshus kommer fullt utrustade med badrum och kök har du möjlighet att stanna i huset så länge inspirationen håller, utan att behöva bryta inspirationen genom att gå därifrån. 

2. Ungdomsgård

När tonåringarna börjar växa ur sina sovrum – både fysiskt och socialt – kanske du inte är helt redo att låta dem driva runt på sta’n i stället. Då blir Attefallshuset en perfekt samlingspunkt där ungdomarna kan hänga ifred medan du fortfarande vet att de är säkra. Inred med sköna soffor, extra puffar om de blir fler som kan ställas undan. Sovloft om någon behöver sova över. Ställer du in ett biljardbord blir det nog svårt för ungarna att hålla dig därifrån, men egentligen kanske det var baktanken med att bygga en härlig ungdomsgård hela tiden!

3. Släktboende

När föräldrar blir äldre är det ofta svårt för oss att hjälpa dem som vi skulle vilja. Många bor kvar i för stora hus och det kan vara långt att åka för att hjälpa till med matinhandling eller att byta glödlampor. Samtidigt är det inte alla som har utrymme för att föräldern flyttar in. Många äldre vill dessutom fortsätta bo självständigt. Då är ett Attefallshus på tomten en perfekt lösning. Självständigt boende med eget kök och tvättmöjligheter, men tryggheten av att ha dig nära vid behov. Inred med dagbädd eller bäddsoffa på nedre plan och använd loftet för egen förvaring. Ett underbart sätt att hålla familjen nära och stilla föräldrars oro. 

4. Attefallshuset som förråd

Ytterligare ett användningsområde för Attefallshus är att det lämpar sig utmärkt som ett avancerat förråd. Fördelen med det stora utrymmet och höga takhöjden är att du faktiskt kan inreda förrådet, i stället för att bara ha lådor staplade på varandra i en kaotisk röra. Inred rummet med metallhyllor med gångar emellan, för att sedan fylla på med märkta plastlådor. Lämna utrymme på kortändan dit du kan ta ut lådor och öppna upp för att hitta rätt. Häng skenor i taket för förvaring at skidor, kajaken, eller varför inte vinterdäcken.

Tack vare isolering och möjlighet till uppvärmning är det också ett utmärkt utrymme att förvara känsligare prylar, vinterkläder eller arvegods som inte riktigt får plats där hemma än. Ett fräscht, organiserat sätt att förvara dina prylar! 

5. Attefallshuset som hemmagym

I dessa tider drar sig allt fler för att trängas på svettiga gym. Bygg ditt eget hemmagym i ett Attefallshus i stället, så slipper du vänta på maskiner och oroa dig om andras luftvägar. Storarummet rymmer även riktigt stora maskiner och är lätta att flytta in. Eller varför inte inreda huset som en crossfit-box? Det finns gott om utrymme för en yogahörna eller dansgolv när du verkligen vill sträcka på lederna. Sovloftet inreds till en lugn oas för sköna meditationer. Skapa ett utrymme som är hälsofrämjande med helhetssyn. Nära till dusch efter träningen med gott om utrymme att tvätta och hänga svettiga kläder. Köket finns bredvid för att fylla på energidepåerna.

Om du vill använda Attefallshuset som gym eller förråd kan du bygga ett som enbart är komplementbyggnad. Då krävs inte att det ska kunna användas som permanentbostad men får heller inte överskrida 25 kvm och kan inte användas som bostad framöver. 

Har du några tips på andra användningsområden för Attefallshus? Lämna en kommentar på vår Facebook eller Instagram – eller ännu bättre, visa oss hur du har gjort! 

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech