fbpx

Varför välja Finbostad som leverantör? – en djupdykning i expertis

Finbostad levererar attefallshus med lyftkran i bostadsområde och texten "hur väljer man leverantör av attefallshus?"

Gör det lättare för dig genom att välja rätt leverantör av attefallshus. 

När attefallshus först lanserades var det lite vilda västern över konceptet: vad var ett attefallshus, hur kunde man bygga det med minst krångel utan bygglov och hur fick man tag på ett unikt hus som maximerade den tillåtna ytan? Nu är det lättare att ha koll på reglerna, men samtidigt är marknaden proppfull av leverantörer och byggsatser som lovar stort till en billig peng men som sedan inte ror projektet i hamn på det sätt du önskat. 

modernt attefallshus i blått och trä som är ett demohus hos Finbostad i stockholm

För dig som vill uppföra ett attefallshus är därför en av de viktigaste frågorna innan du sätter igång: vem ska man välja som leverantör när man köper attefallshus?

Då har Farhad Nabizada på Finbostad svaret – och 4 anledningar varför det är just Finbostad du ska välja. 

Farhad Nabizada på Finbostad framför ett nylevererat attefallshus

Välj en leverantör som har dina önskemål i fokus

Det är viktigt för oss att först lyssna på kunden och hjälpa dem hitta lösningar

Farhad Nabizada, Finbostad

Att bygga ett attefallshus eller annat fritidshus på tomten är en stor investering. Samtidigt är det en enorm möjlighet och något som ska kännas riktigt roligt. Därför är det viktigt att jobba med en leverantör som har dina önskemål i fokus. Det kan handla om slutpris, design, utseende, placering på tomten, m.m. 

– Vi utgår alltid från kunden, säger Farhad. Det är viktigt för oss att först lyssna på kunden och hjälpa dem hitta lösningar så att de får attefallshuset precis som de vill ha det. Vi har valt ut snygga, arkitektritade husmodeller i flera olika stilar, med tillval som gör att det känns unikt för varje kund. 

skräffarsytt vitt attefallshus med putsad fasad från Finbostad

Välj en leverantör som är flexibel 

Att köpa modulhus är smart: det blir billigare, snabbare och enklare på alla sätt och vis. Samtidigt är du som husköpare en unik person, med egen stil och egna behov. Många attefallshusleverantörer som säljer modulhus kan bara erbjuda dig precis den modell och utförande som de valt. 

Genom att välja en flexibel leverantör kan du få allt det positiva med ett modulhus men i ett utförande och en process som passar dig. 

Tala med leverantören innan du beställer. 

 • Vad finns det för möjligheter till tillval? 
 • Kan de leverera ett hus som behöver lyftas in med kran eller som på annat sätt kräver en mer komplicerad installationsprocess? 
 • Har de möjlighet att tillgodose din kommuns särskilda krav så att du inte måste riva huset eller betala böter?

– Den här punkten är riktigt viktig, säger Farhad. Ibland glömmer man det för man tittar bara på en snygg husmodell, men man måste jobba med en leverantör som kan anpassa sig till kundens och tomtens förutsättningar. 

grävskopa förbereder för installation av attefallshus

Välj en leverantör som har erfarenheten som krävs

Det här är kanske den största faktorn när du väljer leverantör för ditt attefallshus. Att hitta en erfaren leverantör kan avgöra hur smidigt, snabbt, och framgångsrikt ditt husbygge blir. Resultatet när du väljer en leverantör med erfarenhet både av bygg och av just attefallshus inkluderar:

 • En smidigare, snabbare process med kommunen, då du får hjälp med papper och ansökningar, samt att se till att kommunen får rätt information från start
 • Enklare och mindre besvärlig installationsprocess när huset ska sättas på plats, så att du själv och dina grannar störs så lite som möjligt av arbetet
 • Att du har en pålitlig partner som snabbt kan komma till undräddning om oförutsedda problem skulle uppstå längs vägen

– Det händer ofta att kunder kommer till oss efter att de själv försökt sätta upp ett attefallshus eller att de har jobbat med oseriösa byggfirmor, säger Farhad. Då får vi snabbt sätta oss in i situationen och hitta omedelbara lösningar. Det hade såklart varit lättare om vi hade varit involverade från början, för då kan vi se vilka problem som skulle kunna uppstå och fixa dem innan det blir några problem. 

Vi som driver Finbostad har lång erfarenhet av att arbeta med just attefallshus men ännu längre erfarenhet av att jobba inom husbygge och konstruktion i allmänhet. Detta innebär att vi kan lösa problem, skräddarsy detaljer, och ge dig en smidig, rolig erfarenhet hela vägen tills du står med nycklarna i handen. 

Sammanfattning: 4 skäl att välja Finbostad när du ska köpa attefallshus

 1. Vi sätter dina drömmar först
 2. Vi kan skräddarsy attefallshus utifrån dina önskemål och behov
 3. Vår långa erfarenhet i branschen ger dig en enklare, snabbare process
 4. Med oss får du snygga attefallshus i toppkvalitet till bästa pris

Redo att komma igång?

Har du gått och drömt om ditt attefallshus länge nog nu? Ta en titt på våra husmodeller och hör sedan av dig till oss så kan vi snacka igenom vad du helst vill ha och hur vi kan fixa det åt dig. Du hittar oss i Stockholm, men vi kan leverera ett hus till dig var du än är i Sverige. 

Finbostad attefallshus: modulhus som känns som ditt alldeles eget drömhus.

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

 • Högsta kvalitet till rätt pris

 • Tydliga priser

 • Kunskap, erfarenhet, engagemang

 • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech