fbpx

Hur hittar du bäst pris på ditt attefallshus?

en bild på en våg med texten "bäst pris på attefallshuset"

Väg pris mot kvalitet och hitta perfekt balans för dina behov

Att köpa ett attefallshus är en investering som snabbt kan löna sig – men det kan ändå kännas som ett stort steg när du står där och ska skriva under på beställningen. Ett välvalt attefallshus kan erbjuda årtionden av glädje, bekvämt boende och ekonomiskt värde. 

I förra inlägget här på bloggen pratade vi om hur mycket ett attefallshus kostar. Då diskuterade vi även den avvägning man som husköpare kan behöva göra mellan kostnad och kvalitet. I det här inlägget har vi tagit fram förstoringsglaset för att titta närmre på hur du kan hitta balansen mellan vad du vill spendera och vad du får för pengarna. På så sätt får du bäst kvalitet till bäst pris – och ett attefallshus du kan vara riktigt, riktigt nöjd med. 

Så hur gör du en smart avvägning mellan kostnad och kvalitet när det gäller attefallshus? Här kommer våra bästa tips.

modernt attefallshus i blått och trä som är ett demohus hos Finbostad i stockholm

1. Sätt en budget

“Vill jag använda så här mycket av budgeten på just den här grejen?” 

Det första steget är att bestämma hur mycket du vill och kan spendera på ditt attefallshus. En budget hjälper dig att fokusera på de alternativ som passar din ekonomi och undviker onödiga utgifter. Du kan sedan hålla upp varje val mot din budget och fråga dig, “Vill jag använda så här mycket av budgeten på just den här grejen?” 

Tänk på att priset på ett attefallshus kan variera mycket beroende på bland annat: 

 • Storlek
 • Design
 • Materialval
 • Funktioner

2. Jämför olika leverantörer

Den här punkten är kanonviktig! Pris, kvalitet och service skiljer avsevärt bland olika leverantörer. Så när du har en budget på plats är det dags att börja undersöka marknaden. 

 1. Börja med att begära offerter från flera leverantörer. 
 2. Jämför deras priser och vad som ingår i deras erbjudanden. Kom ihåg att det är viktigt att jämföra “äpplen med äpplen”, det vill säga: liknande modeller och kvalitetsnivåer. 
 3. Det kan vara frestande att köra på det billigaste alternativet, men kom ihåg att kvalitet har sitt pris. Samtidigt är inte dyrast automatiskt bäst. 
 4. Det är också viktigt att du gillar och har förtroende för leverantören. En kompetent och hjälpsam leverantör kan spara dig både pengar och stress. 

2b. Kolla referenser

Innan du bestämmer dig för en leverantör, be om referenser från tidigare kunder och undersök hur nöjda de är med sina attefallshus. Detta ger dig en bättre bild av leverantörens kvalitet, pålitlighet och kundservice. 

Ett bra företag alltid är alltid villigt att dela med sig av referenser och visa upp tidigare projekt.

3. Fokusera på viktiga funktioner

Det finns många olika faktorer att överväga när du köper ett attefallshus. Det är därför viktigt att identifiera vilka funktioner och egenskaper som är mest viktiga för dig. Det kan handla om allt från isolering och energieffektivitet till underhållsfria material och anpassningsmöjligheter. Vill du ha ett nyckelfärdigt attefallshus eller en byggsats? Ett attefallshus som ska användas till uthyrning får mer utrymme genom att bygga ett loft och ha som sovrum. Genom att prioritera dina viktigaste behov kan du se till att ditt attefallshus möter dina specifika förväntningar.

4. Skräddarsy efter behov

Om du har specifika önskemål eller behov, kan det vara värt att investera i ett attefallshus som kan skräddarsys efter dina preferenser. Detta kan innebära en något högre kostnad, men ger dig större möjligheter att få ett attefallshus som passar just dina behov och önskemål. En skräddarsydd utformning kan innebära allt från specialdesignad belysning till en helt unik fasad. Bara fantasin sätter gränserna.

Redo att slå till?

Vi på Finbostad har hjälpt kunder i många år att hitta rätt attefallshus för just dera behov och deras budget. Låt oss hitta rätt hus till rätt pris även för dig. Kolla igenom våra husmodeller, kontakta oss, eller se det senaste på vår Facebook. Som alltid, håll utkik här på bloggen för med tips, råd och guider i hur du hittar ditt drömhus bland attefallshus.

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

 • Högsta kvalitet till rätt pris

 • Tydliga priser

 • Kunskap, erfarenhet, engagemang

 • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech