fbpx

Finbostad installerar nytt Attefallshus åt Gabriels pappa

Finbostad Attefallshus på plats hos kund

Finbostads senaste leverans lyser i höstrusket

Nu när september går över i oktober och hösten på allvar sänker sig över Sverige har Finbostad fullt upp med leverans av Attefallshus och installation i kunders trädgårdar. Senaste leveransen utfärdades i veckan i Stockholmsområdet åt kunden Gabriel med familj.

De beställde Finbostads Gotlands-modell med modifikationer. Markjobb och plintar gjordes sent i september innan huset lyftes på plats precis i månadsskiftet. Nu återstår bara inkoppling av el och varmvatten innan de kan börja inreda och göra Attefallshuset hemtrevligt. 

Finbostad Attefallshus modell Gotland under uppbyggnad
Gabriels Attefallshus under uppbyggnad

Ville ha eget utrymme åt pappa

-Jag köpte huset åt pappa, förklarar Gabriel. Han är 83 år nu och vi ville att han skulle bo närmre oss, så jag sa till honom att sälja lägenheten och flytta in. 

När de diskuterade vidare kände Gabriels far att han ville ha ett eget utrymme där han kunde få vara för sig själv, även om det var nära Gabriel, som med fru och barn bor i en rymlig villa bredvid det nyinstallerade Attefallshuset. 

-Det var pappa som föreslog ett Attefallshus och frågade om jag kunde bygga det i stället för att han skulle bo i vårt hus, så det var han som ville det. Det får man ju respektera. Nu kan han få lugn och ro och kan titta på de TV-program han vill och så, men ändå vara nära oss och barnbarnen. 

Viktigt att kunna skräddarsy Attefallshusets utformning

Attefallshus från Finbostad levereras med utvald köksinredning
Attefallshus från Finbostad levereras med utvald köksinredning

Det var viktigt att kunna utforma vissa detaljer så att de passade en äldre mans behov. Bland annat valdes en modell och utformning så att entrén inte kräver några trappor.

I grunden användes en Gotlandsmodell som skräddarsyddes för att passa användningen. Hela Attefallshuset är ritat som enplansboende med öppen planlösning. Sovutrymme, vardagsrum, badrum och kök ryms i samma våningsplan. Det lilla loftutrymmet kan användas som förvaring. 

Varför välja Finbostad?

“Han kändes mer genuin än de andra.
Där gick jag på magkänsla!”

Som de flesta husköpare såg sig Gabriel runt bland flera aktörer innan han valde Finbostad för sitt Attefallshus. En självklar faktor var priser, där Finbostad hade bättre pris i den kvalitetsnivå Gabriel var ute efter. 

-En annan viktig sak var att allt finns och är inkluderat. Andra återförsäljare kunde visa ett Attefallshus men du får fixa allt själv: diskmaskin, tvättmaskin, rubbet. Jag gillade att med Finbostad kom allt med. Jag tyckte också det var bra att det var svenska maskiner. 

Gabriel tryckte också på hur skönt det var att ha någon som hjälper till från första början, med pappersarbete och kontakt med kommunen. Det är särskilt stor hjälp när man inte gjort något liknande bygge själv tidigare. Men viktigast av allt var den personliga kontakten han fick med Farhad på Finbostad. 

-Han kändes mer genuin än de andra, så där gick jag på magkänsla. Och nu när vi är igång så visar det sig att det var rätt. Det har kommit upp några grejer, det gör det ju alltid vid husbyggen, men då har jag bara ringt honom och så kommer han eller så fixar han. Det var nån grej med elen som behövde ändras och då styr han upp med elektrikern och är här när elektrikern kommer. Han har varit mycket anpassningsbar. 

Attefallshuset från Finbostad sätts på plats med lyftkran
Attefallshuset från Finbostad sätts på plats med lyftkran

Sista detaljerna innan inflytt i Attefallshuset

På det stora hela låter Gabriel helnöjd när han pratar om huset. Alla småhinder som dykt upp har snabbt åtgärdats och Gabriel utgår från att det kommer fortsätta löpa på lika smidigt som tidigare. De sista maskinerna ska kopplas upp och värmen dras. Sedan är det bara att inreda Attefallshuset och göra det hemtrevligt innan Finbostads senaste husägare flyttar in till våren. 

-Jag har filmat åt pappa och visat honom hur det ser ut inne i huset. Han är jättenöjd! 

Vill du också hitta en lösning med mer utrymme och en vardag som funkar för dina behov med hjälp av ett Attefallshus? Ta kontakt med oss på Finbostad idag så hjälper vi dig tänka kring ditt utrymme och dina möjligheter. Följ oss även på Instagram eller Facebook för mer bilder och inspiration från våra husbyggen!

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech