fbpx

Topp 10 inredningstips för Attefallshus

inredningstips attefallshus

Med mindre boyta gäller det att vara smart om hur du använder det utrymme du har. I ett Attefallshus blir inredning ditt bästa verktyg när det kommer till att maximera dina kvadratmeter. Vi har samlat våra mest användbara inredningstips på hur du kan göra stort av smått i ditt Attefallshus.

1. Bygg på höjden

Ditt bästa vapen mot en trång känsla är att utnyttja takhöjden. Attefallshus med hög takhöjd ger dig så mycket mer utrymme att utnyttja. Hög takhöjd betyder mycket väggutrymme för förvaring. Bygg hyllor och skåp långt uppåt väggarna. Förvara saker du inte behöver ofta längst upp. Häng upp musikinstrument så att de inte tar upp golvutrymme. Genom att hänga långa gardiner högt upp nära taket känns rummet större och luftigare. Samma princip gäller för att hängväxter, som kan ringla ner mot marken och dra blicken uppåt.

2. Förstora fönster

Större fönster ger känslan av ett större Attefallshus och det finns ett enkelt knep för att ge den känslan. Även här är gardinerna tricket. Häng dem så långt åt sidan som möjligt och vips ger de intrycket att fönstren är bredare.

3. Varde ljus

Ljuskällor är en grundläggande del i all lyckad inredning. De ger en dynamisk känsla och kan ge känslan av flera mindre rum i det stora rummet. Dessutom ger bra belysning myskänsla! Använd lampor som fästs på väggen och i tak för att spara på golvutrymme.

4. Utnyttja speglar

Speglar är ett underskattat inredningsverktyg. En spegel förstorar känslan i rummet genom att spegla ljus och ge intryck av mer utrymme. Sätt upp en stor spegel på garderobsdörr eller direkt på väggen för att förstora Attefallshuset.

5. Skapa rum i rummet

Att ”skapa rum i rummet” är en klassisk teknik för inredningsarkitekter i alla sorters hus. Genom att avgränsa delar av ett större rum, utan att ställa upp väggar, kan du uppnå känslan av du har fler rum än du har, utan att det känns trångt. En stor matta kan avgränsa ett vardagsrum. En köksö kan inge känslan av ett separat kök fast det är öppet mot övriga utrymmen.

6. Använd möbler som går att fälla bort

Genom att ha inredning som du kan ställa undan när den inte behövs kan du använda utrymmet i ditt Attefallshus till flera olika syften. Pallar kan skjutas under köksön eller fälls ihop och hängs på väggen. Köksbord har skivor som kan fällas ner eller upp. Låga puffar kan användas som sittplatser, avställningsyta (särskilt med en bricka på) och sedan förvaras under soffan eller staplas på varandra. Häng förvaringsmöbler på väggarna, gärna med släta luckor som gör att det du förvarar blir osynligt.

7. Välj möbler som passar

Möbler som är för stora för ett litet utrymme ser inträngda ut och ger ett trångt intryck. Välj möbler, som lämnar luftigt omkring. Detta gäller särskilt större möbler som soffor. Ett runt matbord ger illusionen av mer utrymme än ett fyrkantigt. Däremot kan mattor gärna vara stora, för att märka ut olika rum. 

8. Satsa på ljusa färger

Ljusa färger ger intrycket av mer luft och utrymme. Men det betyder inte att allt måste vara kritvitt. Välj 1-3 olika ljusa nyanser som matchar varandra för att skapa lite djup och göra rummet levande. Detta är ytterligare ett inredningstips som hjälper till att dela in utrymmet i olika rum.

9. Minimera mängden prylar

Det här inredningstipset kanske inte är det roligaste, men det gör en stor skillnad. På ett litet utrymme är alla öppna ytor värdefulla för känslan av utrymme. Plocka undan onödiga prylar som står framme och försök göra dig av med onödiga prylar helt och hållet. Anpassa förvaring så att allt har sin plats. Detta gäller till och med allt det där småskräpet du inte vill slänga men som inte är fint framme – det passar i den så välkända skräplådan.

10. Förvaring, förvaring, förvaring!

Hemligheten till känslan av mycket utrymme i ett litet Attefallshus är att ha så lite småplotter framme som möjligt. Därför är förvaring ditt alla bästa vapen när du inreder ett Attefallshus eller annat litet hus. Se till att alla prylar har sin plats och inget behöver ligga framme i onödan. Detta gäller prylar på köksbänken och högar med filtar i vardagsrummet. Satsa på förvaring uppåt väggarna, garderober i sovrummet med skjutdörrar och soffbord med förvaring under locket, så att allt utrymme kan jobba dubbelt genom att gömma prylar.

Har du egna tips på hur du förstorat utrymmet i ditt Attefallshus? Berätta för oss på vår Facebook eller Instagram! För inspiration om Finbostads Attefallhusmodeller, bläddra igenom dessa och se vad som kan passa just din smak.

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech