fbpx

De 2 viktigaste anledningarna till att ha putsad fasad på attefallshuset 

putsad fasad på huvudbyggnad inför bygge av attefallshus

En skräddarsydd lösning för elegant design

Nyligen kom en kund till oss för att köpa ett nytt attefallshus att sätta på tomten, men med en annorlunda fråga: “Kan ni göra putsad fasad på attefallshuset för att matcha huvudbyggnaden?” Givetvis kan vi det, så nu är projektet i full gång. Eftersom det är många som undrar om fördelarna med putsad fasad har vi satt ihop information med det viktigaste du behöver veta. 

Vad är putsad fasad?

Putsad fasad, eller putsfasad som det också kallas, är ett tunt ytskikt av någon form av bruk som ligger ovanpå husfasaden. Ofta är materialet kalkbaserad och kan innehålla sand eller stenkorn som även ger utseendet struktur. Putsfasad på hus har använts i olika former under tusentals år och har varit ett populärt sätt att både skydda husfasaden och att få trähus att se ut som stenhus när detta varit på mode. 

Varför putsad fasad?

Det finns många anledningar att välja putsad fasad både för huvudhus och attefallshus. Detta är dock de två viktigaste:

1. Längre hållbarhet

Den främsta anledningen till att lägga en putsad fasad är att den håller längre och skyddar huset under lång tid. Det är lätt att motivera prislappen på putsade husfasader just  för att de sedan kräver mindre underhåll än till exempel träpanel. Putsad fasad håller exempelvis uppåt 30 år utan att målas om.  

2. Snyggare helhetsbild

När det kommer till just attefallshus gör putsad fasad det möjligt att matcha attefallshuset till huvudbyggnaden på ett helt annat sätt. Detta ger en skönare helhetsbild där attefallshuset smälter in i tomtens övergripande stil. Looken blir elegantare, för att inte tala om mer värdefull vid försäljning. Detta gäller oavsett om du använder huset som gäststuga, poolhus, kontor, eller annat. 

Projekt putsad fasad på attefallshus

I vårt nuvarande projekt i Stockholms tätort har vi utgått helt från kundens önskemål och skräddarsytt ett hus som blir pricken över i på deras boende. Kundens främsta önskemål handlade om att attefallshuset så mycket som möjligt ska matcha den befintliga huvudboninge. Därför har vi specialritat ett helt unikt attefallshus med matchande pulpettak och putsfasad.

Givetvis var vår konsult på plats på tomten för att tillsammans med kunden skapa en vision om hur huset skulle kunna se ut. Resultatet blir en exklusiv lösning och ett attefallshus i hög kvalitet som länge kommer bidra till helheten.  

markarbete för attefallshus med putsad fasad
Markarbete på gång

Ventilerad putsad fasad 

För bästa hållbarhet satsar vi här på en ventilerad putsad fasad. Genom luftspalt och ventilationssystem leds fukt och vatten iväg från vägg och isolering så att huset skyddas mot fuktskador och mögelangrepp i framtiden. Huset levereras med ventilerad aquapanel och sedan kommer vi göra putsen på plats. Detta säkerställer putsens strukturella integritet samt gör det möjligt för oss att matcha putsen till huvudbyggnaden på precisionsnivå.

Vi inser att det är många attefallshusleverantörer som inte kan erbjuda denna tjänst eftersom huset levereras färdigt med den fasad som ska vara på huset, så vi är både stolta och glada över att kunna hjälpa vår kund få precis den design de är ute efter. 

Hos Finbostad får du dina drömmars hus

På Finbostad har vi valt ut de husmodeller vi tycker är snygga, användbara och som vi vet är populära bland våra kunder. Men vi förstår också att alla kunder är unika och därför finns det alltid utrymme att skräddarsy huslösningar som passar just dina behov och drömmar. Våra konsulter hjälper gärna till med att rita om och specialdesigna hus, utsmycka dem på olika vis eller ändra inredning och vitvaror för att nå nya nivåer. Sedan är vi med dig hela vägen från ritningen tills du står med nyckeln i handen. Alltid med en konkurrenskraftig prislapp. 

Du har väl inte missat vårt sommarerbjudande? Just nu får du 25 000 kr att handla för på MIO när du beställer ett attefallshus från oss – erbjudandet gäller till 31 augusti, så passa på nu så kan du ägna semestern åt att drömma om när huset är på plats! Som alltid kan du följa oss på Facebook och Instagram för mer inspiration.

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech