fbpx

Året som gått – Finbostad reflekterar över 2021

Finbostad Attefallshus i trädgård

“De blir som små barn när huset kommer,
Det riktigt gnistrar i ögonen på dem.”

Året 2021 börjar nu gå mot sitt slut. Det har varit ytterligare ett märkligt år, med en hel värld i fortsatt isolering och fraktkaos som drabbat länder runt hela planeten. Samtidigt har det på hemmaplan varit full fart – Finbostad växer så det knakar när allt fler får upp ögonen för hur Attefallshus kan vara lösningen på deras problem. Vi passade på att ta ett snack med Farhad Nabizada från Finbostad för att höra om året som gått och om hur kunderna känner inför sina nya Attefallshus. 

“Vår grundinställning har hjälpt oss när globala läget varit skakigt.”

När man pratar om året 2021 går det inte att bortse från det totala fraktkaos och den råvarubrist som lider. Alla branscher, från livsmedel till prylar till bygg, har fått höja priserna för att klara förändringarna. Men Finbostad har stått fast vid sina tidigare priser utan att höja

-Det var viktigt för oss att inte höja priserna, säger Farhad. Vår grundstomme har varit att kunder ska få transparenta priser och alltid veta vad slutprodukten kommer kosta innan de ger sig in på något. Och fortfarande ge dem samma höga kvalitet! 

Finbostad Attefallshus eleganta köksdetaljer

Men det är inte bara priset som är viktigt för kunder. 

-Det ska vara bra pris och kvalitet, men också service, fortsätter Farhad. Attefallshus är enklare än ett husbygge, men om man aldrig har ansökt om lov hos kommunen, hur ska man då veta var som ska vara med? Och vem har tid till sånt i vardagen? Jag ser ju på våra kunder hur mycket de har, med barn som ska skjutsas, träningar, jobb, träffa vänner. Så då är det bra att ha någon som kan hjälpa till.

Det är där Finbostad som partner verkligen kliver upp för kunden. Farhad hjälper till med ansökningar och ritningar, kommunikation med kommun och arkitekter. Tack vare hans långa erfarenhet i byggbranschen som byggingenjör och arbetet med Attefallshus vet han precis vad som behövs – och vilka fallgropar kunden kan stöta på längs vägen. 

-Det är ju därför vi är här! utropar han. Och när man ser kunderna bli supernöjda av att allt går så smidigt, då är det värt det. 

Full fart i byggena

När vi talar håller Farhad precis på att förbereda leverans av ytterligare ett Attefallshus till kund. Han säger att det är många hus på gång, med kunder som just nu jobbar igenom skräddarsydda lösningar på basmodellerna tillsammans med arkitekt. Att vintern är på ingång är inget hinder för att installera husen. 

-Det är ju det som är så bra med modulhus som Attefallshus. Vi bygger huset på fabriken och bara lyfter på plats. Då spelar årstiden ingen roll. Markarbetet kan bli lite tuffare, men det går! 

Finbostad Attefallshus modulhus byggs i fabrik

Ytterligare en fördel med modulhus som byggs på fabrik är att ens hem inte behöver vara en byggarbetsplats i flera månader.

-Du slipper allt det här med att leva med en byggarbetsplats, menar Farhad. Då blir det skräp, folk som kommer och går, det river upp allt. På två veckor har vi gjort allt markarbete, sen kommer huset och resten går på en dag och det är bara att flytta in. 

Leveransdagen gör det hela värt det 

Det har självklart varit ett tufft år att bedriva verksamhet som är beroende av råvaror och internationell frakt, men Farhad menar att Attefallshusen också har visat sig vara en suverän lösning på vanliga människors vardagsbesvär. 

-Det är jättemånga som kommer till oss med helt nya tankar på hur man kan använda ett Attefallshus. Det är väldigt vanligt att kunder vill ha huset till sina äldre föräldrar. Föräldrarna vill fortfarande få bo själva och ha sitt eget, men det är viktigt för de vuxna barnen att vara nära och kunna hjälpa till. Samtidigt är det alldeles för dyrt att köpa en villa bredvid – och de flesta äldre vill inte ha ett helt hus som behöver skötas och med många våningar att gå i. Då är Attefallshuset perfekt. 

Han berättar vidare att kunder letar lösningar för en tuff bostadsmarknad, att ha hemmakontor, eller att tjäna pengar genom att hyra ut Attefallshus på gården. Då känns det bra att kunna vara med från start till slut med en kund och hjälpa att ge råd om vad de ska tänka på. Farhad menar att det är delvis därför han älskar sitt jobb. Men det roligaste är fortfarande att vara med den dagen då Attefallshuset levereras till tomten. 

Finbostad Attefallshus lyfts på plats med lyftkran under året

-Det har varit så kul att se kundernas reaktioner. Det är vuxna personer men så när huset lyfts på plats då blir de som små barn. Det riktigt gnistrar i ögonen på dem så glada blir de! berättar han. De har väntat på det här huset och så kommer det och de blir så nöjda. Det känns riktigt skönt för mig. 

Finbostad fortsätter att vägleda kunder och leverera Attefallshus året ut och räknar med ett intensivt men spännande 2022. Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste hus! Om du är intresserad av ett Attefallshus, kontakta oss så kan vi berätta mer. 

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech