fbpx

5 tips för att inreda billigt i Attefallshuset

inspiration planlösning i modell Lidingö

Så här stylar du studentlyan 

Funderar du på hur du kan bo billigt och inreda billigt på en marknad som är allt annat än nybörjarvänlig?

Attefallshus är som du säkert redan vet en fantastisk lösning för studenter och unga att få ett eget hem på en omöjlig bostadsmarknad. Här kan du få en helt egen lya utan att mamma klagar på din musik men utan att behöva hyra tredjehandslägenhet en halvmil från pendeltåget för orimliga priser. Men att snappa upp kontrakt i ett Attefallshus är bara första steget – sen ska det inredas utan att tömma plånboken också. Vi har samlat 5 tips på hur du kan inreda billigt i ditt Attefallshus, utan att behöva fylla hela huset med IKEAs LACK-serie. 

  1. Köp möbler som fyller flera funktioner

Flerfunktionella möbler är inte bara A och O för att maximera utrymmet i ett Attefallshus eller i en liten lägenhet. De innebär också att du kan köpa färre möbler totalt. En bäddsoffa gör att du kan ha kompisar på besök utan att behöva investera i separat sängmöbel. En billig köksbänk på hjul med bra matlagningsyta kan också fungera som enkelt köksbord – bara att fälla upp ett par fällstolar så är frukostbordet redo. 

  1. Köp stora möbler begagnat 

En ordentlig soffa av bra kvalitet är dyr och ofta svårt för unga att investera i. Samtidigt gör kvaliteten att en sådan möbel håller längre och därför lämpar sig utmärkt för att köpa secondhand. Ofta går det att hitta begagnade möbler i riktigt gott skick både i secondhandbutiker på stan och genom auktion på nätet. Satsa på soffor, köksmöbler och bord så slipper du inreda med plywoodskivor.

  1. Inred billigt med upcyclade möbler

Det är inte bara soffor som kan få nytt liv från secondhandbutiken. Det går också att ge andra prylar nytt liv genom så kallad upcycling. Köp stolar eller lampor och klä sedan enkelt om sitsar och skärmar med nya tyger. Ofta kan du hitta billiga stuvbitar på tygbutiken eller till och med på stormarknaden som räcker gott till en ny stolsits. På så sätt känns inredningen ny och fräsch men utan att du behövde lägga mycket pengar på stommen. Är du riktigt ambitiös kan du sandpappra och vitmåla din nya inredning för en lätt och luftig känsla.

  1. Fokusera på detaljerna

När du väl har valt ut de stora möblerna i huset och sparat pengar, kanske du har en mindre pott kvar i kassan. För att verkligen maximera pengarna, satsa på häftiga, uppseendeväckande, eller bara snygga detaljer. Det kan handla om pynt, en snygg kristallkaraff på köksbänken, eller ljusslingor längs bokhyllan. Med bara några få läckra detaljer lyfter du känslan på hela stället, och din enkla studentlya känns plötsligt som den kommer direkt från en inredningstidning där hyresgästen intervjuats för sin unika, välutvecklade inredningssmak. Och vem vill inte det?

  1. Gör ett starkt statement med färg

Inget säger exklusivitet som lite djärva tag. Välj en stark färg som du verkligen gillar – kanske mörklila, eller smaragdgrön – och våga måla en accentvägg i ditt Attefallshus. Välj sedan ut små detaljer i samma färg och placera runt om i huset för att knyta ihop det hela. Målarfärg är inte särskilt dyrt och med lite fix kan du göra hela arbetet själv. En liten insats med riktigt stort resultat. 

Har du fler tips för att inreda billigt?

Har du några tips om hur man kan inreda billigt – i Attefallshus eller andra hem? Berätta för oss på vår Instagram eller Facebook! Passa också på att läsa våra inredningstips för Attefallshus och 5 belysningsknep som får ditt utrymme att kännas större – och håll utkik här på bloggen för mer tips om att inreda billigt, maximera ditt Attefallshus, och njuta av ditt hem.

Är du sugen på Attefallshus men vet inte var du ska börja? Kontakta oss så kan vi ta med dig på personlig visning. Då får du riktigt känsla för hur snyggt och inspirerande ett Attefallshus kan vara. Din personliga kontakt på Finbostad hjälper dig sedan hela vägen tills nyckeln är i din hand. Ingen stress, bara drömmar!

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech