fbpx

Attefallshus: inspiration till dig i solstolen

attefallshus modell gotland med altan och trädgård i solig miljö

Vi levererar attefallshus-inspiration för sommarens oändliga möjligheter direkt till dig. 

Såhär mitt i högsommarvärmen är vi många som sitter hemma i solstolen och drömmer om lite nytt, härligt i hemmet. Det är lätt att se vad man saknar när man plötsligt spenderar både dagar och kvällar i trädgården. Kanske önskar du dig ett poolhus som också kan fungera som gäststuga? Kanske vill du kunna ta emot mer besök och samtidigt bygga på uteplatsmöjligheter? Medan du sitter och drömmer dig bort kommer vi här med några inspirerande tips för att hjälpa dig på vägen. 

Utökad uteplats

attefallshus modell Utö med stor uteplats, grusgång och blombuskar

Såhär på sommaren är det särskilt inbjudande att sitta utomhus för grillmiddagar och sena kvällar med trevliga samtal. Samtidigt är det inte alltid smidigt att släpa runt utemöbler på gräsmattan eller snubbla med matbrickor långt ut i trädgården. Då är en uteplats i direkt anslutning till huset perfekt. Allt från en mindre farstutrapp eller middagsplats med staket till en stor, öppen altan gör att Attefallshuset omedelbart känns större. Satsa på en husmodell som Utö med stor glasdörr till altanen så suddar du omedelbart bort gränsen mellan ute och inne. En perfekt lösning för ett uterum som känns som en hel matsal. Glöm inte mygmedlet bara.

Fina fönster

gult hus sett från sidan med spröjsade fönster

Det är mycket som ryms på 25 eller till och med 30 kvm attefallshus, men det är alltid smart att maximera känslan av luft och öppenhet. Det finns många knep man kan ta till för att ett litet utrymme ska kännas större. En lösning som exempelvis husmodellen Värmdö tagit fasta på är ljusinsläpp. Tack vare stora fönster och glasdörrar både i huvudentré och ut till altan blir upplevelsen inne i huset en ljus, luftig atmosfär där man verkligen kan sträcka på sig. Samtliga fönster är spröjsade för en romantiska känsla som påminner om klassiska hus på landet.  

Lev på höjden 

inspirations-interiör i litet hus med loft och grönska utanför fönster

Det finurliga med Attefallhus är att de kan byggas med hög takhöjd, och därmed kan rymma väl tilltagna sovloft om du vill använda huset till övernattning. Modellen Öland får plats med inte bara sängplats utan även fönster uppe på loftet så att det verkligen känns som ett rum man vill mysa i. Attefallshuset tar sin inspiration från funkisstilen och passar lika bra i moderna bostadsområden som nära sommarstugan. Om du inte behöver utrymmet som sovloft är loften i Attefallshus också utmärkt lämpade för förvaring, så att du äntligen kan få rent och prydligt utan att ha barnens skridskor eller gamla resväskor drällandes i huset. 

Inspiration för ett liv året runt

inspiration planlösning i modell Lidingö

Reglerna för Attefallshus skiljer på komplementbostadshus och komplementbyggnad. I en komplementbyggnad kan man inte bo på heltid. Därför få du heller inte hyra ut dem som självständig permanentbostad. Genom att satsa på en husmodell som Lidingö, som byggs och inreds som komplementbostadshus, öppnar du upp för oändligt mycket mer möjligheter. Du kan använda den som gäststuga eller hemmakontor, absolut, men du kan också få lite extra klirr i kassan genom att hyra ut Attefallshuset som bostad åt hyresgäster. Läs mer här om hur du kan tjäna uppåt 100 000 kr om året på att hyra ut ditt Attefallshus på en het bostadsmarknad. 

Sugen på mer attefallshus-inspiration?

Du hittar alltid inspiration på vår Facebook eller Instagram, men för den mest skräddarsydda lösningen rekommenderar vi att du tar kontakt med oss. Vi känner till våra husmodeller, tillvalsmöjligheter och den där extra touchen som tar ditt Attefallshus från bra hus till drömhus. Vi hjälper dig hela vägen från idé tills du står med nyckeln i hand och diskuterar gärna olika husmodeller med dig. Om du funderar på att köpa Attefallshus och vill ha ett gediget, välbyggt hus till bästa möjliga pris, då är det Finbostad du söker. 

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech