fbpx

Attefallshus med loft – 4 saker att tänka på

Ett attefallshus med loft ger mer utrymme – och ett mer användbart hus

Hur kan man bygga attefallshus med loft?

Som vi tidigare nämnt här i bloggen är ett attefallshus en ekonomiskt smart investering som ger dig mer utrymme för mindre kostnad. Men det är inte bara de 30 kvadratmeter huset får ta upp som är användbara. Ett attefallshus ger även utrymme på höjden. Då är det riktigt smart att bygga ett attefallshus med loft.

Ett attefallshus får vara upp till fyra meter från mark upp till nock. Detta är bra mycket mer än standardhöjd på ett våningsplan i bostäder. Därför finns här en strålande möjlighet att bygga på höjden och ha ett attefallshus med loft. Med ett loft i huset får du ännu mer utrymme i ditt attefallshus och kan enkelt och snyggt lägga till exempelvis ett avskilt sovrum.

interiör attefallshus med trappa upp till loft och kök

Genom att lyfta sovrummet får du då mer utrymme till vardagsrum, kök och badrum på markplan. Eller så väljer du att få plats med två sovrum i huset, vilket är en utmärkt lösning om det exempelvis ska bo en barnfamilj i stugan. Eftersom loft oftast inte sträcker sig över husets total yta finns det då dessutom utrymme kvar i vardagsrum eller kök med högt i tak och mycket ljus. På så sätt känns även en mindre golvyta större och luftigare.

Vad ska man tänka på om man vill ha loft?

Det fina med att ha exempelvis ett sovrum på loftet är att rummet göms från allmänna utrymmen. På så sätt är det lätt att bjuda in gäster utan att känna att de sitter i sovrummet. Dessutom får ett attefallshus med loft såklart mer yta i huset totalt. Det finns dock en del som är värt att tänka på innan du bestämmer hur ditt loft ska se ut. Fundera igenom vad du ska använda loftet till och tänk sedan på: 

vit stege till loft
  • Takhöjd. Om det ska användas som sovutrymme behöver designen ge tillräckligt hög takhöjd för att det ska gå att röra sig på loftet. Maximera takhöjden genom att välja ett attefallshus med “rakt tak”, exempelvis pulpettak. Detta ger mer utrymme än de klassiska sadeltaken. (Vårt attefallshus i modell Gotland är ett utmärkt exempel på ett snyggt funkishus där lutningen på taket är minimalt.)
  • Total golvyta. Även detta är viktigt om loftet ska användas för en säng. Är utrymmet brett nog för en säng av den storlek du önskar? Kan den vändas åt båda håll eller behöver den stå åt ett visst håll?
  • Trappa eller stege? En stege tar minst utrymme men kräver mer av personen som ska klättra upp. Små barn och äldre kan ha svårt med stegen. 
  • Maximera trappan. Om du väljer trappa så finns det smarta alternativ för att gör den del av en stilren design. Trappor går att bygga bort bakom en vägg så att de inte syns i gemensamma utrymmen och samtidig erbjuder ytterligare en vägg. Det går också att bygga in garderob eller förvaringsutrymmen under trapporna för att maximera utrymmet. 

Jobba med någon som kan

Det är mycket man ska tänka på när man bygger attefallshus med loft. Du kanske har en dröm eller en fundering om hur du vill använda stugan men är inte säker på hur det kan genomföras. Då är det bäst att arbeta tillsammans med någon som kan. Vi på Finbostad har länge hjälpt kunder få sina drömmars attefallshus – vare sig vi utgått från en av våra egna husmodeller eller om vi skapat en helt skräddarsydd design. Med vår beprövade process hjälper vi dig hela vägen från start. Vi är inte nöjda tills du är nöjd! Kontakta oss idag och berätta om vad du drömmer om så hjälper vi dig hitta rätt attefallshus – med loft eller utan. 

Ps. Glöm inte att kolla in vår Facebook och Instagram för våra senaste erbjudanden och nya byggen.

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA FINBOSTAD

  • Högsta kvalitet till rätt pris

  • Tydliga priser

  • Kunskap, erfarenhet, engagemang

  • Miljövänligt byggande

Följ oss

© FINBOSTAD 2020, Webbutveckling Laith Tech